یکی پدیا

آنچه به افغان و افغانستان ختم میشود !

یکی پدیا

آنچه به افغان و افغانستان ختم میشود !

عبدالرحمان پژواک

يكشنبه, ۱۸ خرداد ۱۳۹۳، ۰۸:۳۴ ق.ظ
عبدالرحمان پژواک
Abdul Rahman Pazhwak
زادروز ۷ مارس ۱۹۱۹
غزنی
درگذشت ۸ ژوئن ۱۹۹۵
پیشاور
ملیت افغان
پیشه دیپلمات و روزنامه نگار

عبدالرحمان پژواک (۷ مارس ۱۹۱۹ غزنی؛۸ ژوئن ۱۹۹۵ پیشاور، پاکستان) دیپلمات افغان و موسس آژانس خبری پژواک است و همچنین به‌عنوان رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سازمان ملل فعالیت داشته است.

خبرنگار

پس از پایان تحصیلات دبیرستانش به عنوان خبرنگار مشغول به کار شد و همچنین در قسمت خبری وزارت امور خارجه. بعدها بعنوان سردبیر و ناشر روزنامهٔ اصلاح فعالیت کرد و در پایان نیز مدیر و سرپرست "آژانس خبری باختر"[1] که اولین آژانس خبری افغانی بود گشت. او همچنین رئیس انجمن حمایت از زبان پشتو نیز بود.

دیپلمات

در سال ۱۹۴۶ او به دنیای دیپلماتیک قدم گذاشت و بعنوان رایزن سفارت افغانستان در امور خبری و فرهنگی در انگلستان و ایالات متحده منصوب شد. در سال ۱۹۵۱ او کارمند وزارت امور خارجه شدو همپنین مامور به حضور در سازمان ملل متحد. پس از فعالیت مداوم او در سازمان ملل او سفیر افغانستان در آلمان و سپس هند و در ۱۹۷۶ در انگلستان شد. البته او این سمت را در سال ۱۹۷۸ بر اثر به وقوع پیوستن مناقشات کمونیستی داخلی افغانستان از دست داد و به افغانستان بازگشت. پس از بازگشت وی به افغانستان او در حبس خانگی بسر برد و تنها در سال ۱۹۸۲ به دلیل بیماری اجازهٔ خروج از کشور را یافت و تا سال ۱۹۹۱ در ایالات متحده زندگی و پس از آن در پیشاور پاکستان سکونت نمود.

ترفیع به مقام رئیس مجمع عموم سازمان ملل

در سال ۱۹۵۸ او بعنوان نماینده ی دایم افغانستان در سازمان ملل شد و آنجا تحت عنوان مدیر کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل به فعالیت پرداخت.در سال ۱۹۶۳ او برای میانجیگری و اصلاح روابط بین میان ویتنام و انجمن بوداییها مامور شد.در ۲۰ سپتامبر ۱۹۶۶ پس از Amintore Fanfani بعنوان رئیس مجمع عمومی انتخاب شد و تا سال ۱۹۶۷ در این سمت بود.

جستارهای وابسته

  • سازمان ملل متحد
  • مجمع عمومی سازمان ملل متحد

پانویس

  1. ↑ باختر به معنای شرق یا محل طلوع خورشید بکار می‌رود و همچنین معرب کلمهٔ بلخ که نام شهری در شرق ایران بزرگ است نیز می‌باشد

منابع

  • مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا، «Abdul Rahman Pazhwak»، ویکی‌پدیای آلمانی، دانشنامهٔ آزاد(بازیابی در ۱۶ ژوئن ۲۰۱۳).
  • نجیب الله بهرامی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی